Vállalkozóiskola
Avagy hogyan hozzunk létre egy feljődő, nyereséges vállalkozást a semmiből?
Hossz:
1 tanóra
Ár:
Ingyenes

A Vállalkozás a XXI. században fedőnevű "vállalkozás" célja, hogy megmutassa a sikeres, nyereséges vállalkozáshoz vezető utat azok számára, akik abban gondolkoznak, saját álmaik megvalósítására adják a fejüket. Mi a titka a sikeres vállalkozásnak? Nincs egy darab titok. Ezer titok van. De mind közül a legfontosabb: a vállalkozás egy soha véget nem érő tanulási folyamat. Egy út, melynek persze célja is van, és ahol a cél is fontos, meg az odavezető út is. Ahogy a buddhisták nem mondanák: az út a fontos - meg a cél. A sikeres vállalkozás felépítéséhez vezető úton Fóti Marcell, többszörös sikeres, és néhányszoros bukott vállalkozót kérdezi Hajdú Eszter 16 éves gimnazista, vállalkozójelölt. A két főszereplő életútja röviden: Hajdú Eszter már a sokadik business ötletét veti papírra, és minden vágya, hogy végre nagykorú lehessen, és belevesse magát az üzleti életbe, Fóti Marcell pedig a NetAcademia alapítója, mely vállalkozása egyébként a negyedik, mely végül sikeres lett.

Oktatók
Fóti Marcell

A NetAcademia alapítója

Hajdú Eszter

Gimnazista

Témakörök
Az első interjú
Mennyit ér az ötlet?

A közhiedelemmel szemben a vállalkozási ötlet egy fillért sem ér. Csak a megvalósítás ér valamit. Egy brilliáns ötlet el sem kezdve - nulla pont. Egy közepes ötlet közepesen megvalósítva - öt pont. Egy gyenge ötlet hibátlanul megvalósítva - tíz pont!

Landing Page és Minimum Viable Product (MVP)

Folytatódik a Vodcafe története, ezen az alkalmon elkészítjük Eszter vállalkozásának weblapját, sőt, egyben egy MVP-t is, hogy teszteljük, hány vásárlónk lenne, ha a termék már valóban létezne. Ez a képzés ingyenes.

Turmixolás Tim Ferrissel

Ezalkalommal kipróbálunk néhány csudálatos kávéreceptet, és miközben bömböl a Turmixgép Eszterék konyhájában, Tim Ferris nagyhatású könyvéről, a Négyórás munkahétről beszélgetünk.

Tanfolyami értékelőlap
Kérlek segíts nekünk abban, hogy kitöltöd a kérdőívünket a tanfolyammal kapcsolatban!